Policie šetří vloupání v Brodě a hledá tohoto muže. Neznáte ho?

HAVLÍČKŮV BROD – V souvislosti s vloupáním do několika bytů, k nimž došlo v měsíci červnu v Havlíčkově Brodě, pátrají policisté po muži na fotografii. Pokud víte, o koho jde, sdělte to policistům na lince 158.

Neznámý zloděj vnikl v noci ze středy 15. června na čtvrtek v Havlíčkově Brodě do bytů v několika bytových domech, zatímco jejich obyvatelé spali. Konkrétně šlo o ulice Trčkova, Husova a Sídliště Pražská. „V každém z domů se vloupal do bytu a odcizil batoh, kabelku, peněženky s finanční hotovostí, doklady, platební karty a další věci. Celková škoda se vyšplhala na necelých dvacet tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Pachatel se dopustil hned tří trestných činů, a to krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle sdělení policie měl při krádežích na hlavě paruku tmavé barvy.

Muž zachycený na fotografiích by k případu mohl poskytnout důležité informace. „Žádáme občany, kteří osobu na fotografiích poznají, nebo ví, kde se aktuálně nachází či pohybuje, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158, případně na telefonním čísle 974 271 651 nebo emailu: hb.oop.havlbrod@pcr.cz. Uvítáme také jakékoli informace směřující k objasnění případu a dopadení pachatele,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR