VIDEO: Křižovatku v Brně řídili policisté. Někteří řidiči jim nerozuměli. Zvládli byste správně projet?

BRNO – V pátek vyměňovali semafory na křižovatce u viaduktu u hlavního nádraží v Brně. Dopravu v místě místo světelných signálů řídili policisté. Ti se často setkávají s řidiči, kteří nevědí, jak na policisty reagovat a křižovatkou správně projet.

Těžko uvěřit, že ani profesionální řidiči nerozumí pokynům policisty. Dokazuje to policejní video z křižovatky u viaduktu u hlavního nádraží v Brně. Někteří řidiči vjížděli do křižovatky i v situaci, kdy měl policista vztyčenou paži, což je obdoba žlutého světla na semaforu. Jiní zase svým váháním při signálu volno zdržovali provoz. Také mnoho chodců bylo překvapeno zjištěním, že i oni by se měli při přecházení po přechodu řídit pokyny policisty v křižovatce. Část šoférů, včetně profesionálních řidičů autobusů, nemá zase jasno při průjezdu křižovatkou během trojstranné uzávěry. „Těm, kteří si nejsou jisti, jak na policisty v křižovatce reagovat, doporučujeme zopakování učiva z autoškoly, není to zas tak složité,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.