VIDEO: Záchrana sebevraha v Brně: Policisté přesvědčili seniora, aby neskákal

BRNO – Psychicky náročný zásah mají za sebou policisté z oddělení hlídkové služby v Brně minulou sobotu večer. Podařilo se jim zachránit seniora, který chtěl skočit z výšky.

Minulou sobotu večer byli brněnští policisté vysláni do Srbské ulice, kde měl na římse střechy jednoho z výškových domů stát senior, který vyhrožoval, že skočí dolů. Policistům se podařilo dostat do jeho blízkosti a navázat s ním kontakt. Podle policejního mluvčího Davida Chaloupky nebylo vyjednávání vůbec jednoduché. Zprvu se muž s policisty vůbec nechtěl bavit. Ti to však nevzdali a v rozhovoru pokračovali. Postupně se jim nešťastníka podařilo přesvědčit, aby poodstoupil od římsy střechy. Pak svolil i k tomu, aby k němu mohli zachránci přijít na blízkou vzdálenost. „Postupně od svého úmyslu ukončit život upustil a hasiči zajištění lany mu pak mohli pomoci ze střechy dostat se do bezpečného prostoru,“ popsal zásah policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.