Na Mladoboleslavsku probíhají na silnicích 4 stavební akce. První se dokončí okružní křižovatka u Plaz!

MLADÁ BOLESLAV – Na silnici I/38 probíhá oprava mostu přes Jizeru a železnici u Debře a oprava komunikace v Kosmonosech. Na silnici I/16 se přestavuje průsečná křižovatka u Plaz na křižovatku okružní. A konečně na dálnici D10 byla zahájená sanace svahu mezi exity 46 a 44B.

Nejblíže k dokončení je výstavba nové okružní křižovatky u Plaz na sil. I/16. Řidiči už zde mohou odbočit také na Kolomuty. Poslední dokončovací práce a uvedení okružní křižovatky do provozu plánuje ŘSD na konec tohoto měsíce. Zatím zde řidiči jezdí s omezenou rychlostí.

V polovině září 2022 by se měla uvést do provozu přestavba OK Pod Loretou a oprava komunikace I/38 v Kosmonosech. Mimo drobných kamenických prací zbývá dokončit zejména přestavbu okružní křižovatky Pod Loretou na takzvanou turbo okružní křižovatku.

Nyní se pracuje v jízdním pásu ve směru na Českou Lípu, kde stavaři dláždí prstenec křižovatky a osazují podélné betonové prahy pro oddělení jízdních pruhů. Na přilehlé větvi se dokončuje ochranný ostrůvek a přechod pro chodce. Po položení nového asfaltového krytu se zahájí identické práce v západní polovině křižovatky.

Foto: ŘSD