Policisté zadrželi stovku migrantů, převažeč jich měl v autě sedm

ZLÍNSKÝ KRAJ – V minulém týdnu policisté na hranicích se Slovenskou republikou zadrželi 113 migrantů. V posledních dnech také chytili převaděče, který jich ve svém autě převážel sedm, včetně malého dítěte.

Osoby bez platného dokladu, kteří na našem území pobývaly neoprávněně, se podařilo vypátrat například ve Strání, Starém Hrozenkově, Březové, Bánově, Suché Lozi nebo Nedašově Lhotě. Tento týden provedli muži zákona nedaleko hraničního přechodu ve Starém Hrozenkově záchyt, při kterém u tamního obecního úřadu zastavili auto, ve kterém kromě řidiče cestovalo sedm cizinců z Blízkého východu. „Jednalo se o pět dospělých, jednoho mladistvého a jedno pětileté dítě. Všechny osoby policisté zajistili a transportovali na zlínské pracoviště cizinecké policie,“ informoval nadpraporčík Petr Jaroš. Třicetiletý řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.