Řidička v Jihlavě nedala přednost, tři ženy skončily v nemocnici

JIHLAVA – Vážná dopravní nehoda se stala v pondělí dopoledne v Jihlavě. Devětašedesátiletá řidička nedala přednost vozidlu na hlavní silnici a došlo ke srážce a poté k nárazu do stojícího auta. Seniorka i její spolujedoucí utrpěly vážné zranění, zraněna byla i další žena.

Řidička automobilu VW Polo jela v pondělí 15. srpna po jedenácté hodině dopoledne v Jihlavě po ulici Heroltická ve směru na Heroltice . „Na hlavní silnici vjela v době, kdy po komunikaci projíždělo vozidlo VW Passat, a došlo ke střetu. Po nárazu byl automobil VW Polo odhozen na stojící vozidlo Škoda Fabia,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Řidička i její spolujedoucí z VW Polo se při nehodě vážně zranily a byly převezeny do jihlavské nemocnice. Další osobou, která utrpěla zranění, byla spolujedoucí z vozidla Škoda, i ji převezli záchranáři do nemocnice. Dechové zkoušky všech tří řidičů vyloučily alkohol.

„Při nehodě vznikla na vozidlech předběžně vyčíslená škoda za 180 tisíc korun, další škoda byla způsobena na směrovém sloupku,“ dodala mluvčí. Nehodu policisté dále šetří.