VIDEO: Zfetovaný motorkář vysadil přítelkyni a chtěl ujet policii

PRAHA – Divokou několikakilometrovou honičku na pražských silnicích zažili policisté společně se zfetovaným motorkářem 11. srpna časně ráno. Policie chtěla zkontrolovat podezřelou motorku na ulici 5. května, řidič sice na chvíli zastavil, nechal však jen sesednout spolujezdkyni a šlápl na plyn. K útěku měl pádný důvod: byl pod vlivem pervitinu a ani motorka nebyla jeho.

Nečekané drama zažili cizinečtí policisté 11. srpna časně ráno, když chtěli zkontrolovat řidiče motorky, který jel po ulici 5. května do centra Prahy. Nejdříve se zdálo, že se řidič kontrole podrobí, protože zastavil. Jenže on nechal jen sesednout spolujezdkyni a znovu vyrazil na cestu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

„Policie byla nucena řidiče pronásledovat na Nuselský most, Legerovu ulici, kde projel několik křižovatek na červenou a pokračoval dál směrem ke Štvanici. Po cestě ignoroval policejní zátarasy, jeho snaha však byla marná,“ sdělil k případu policejní mluvčí Jan Rybanský.

Dvaačtyřicetiletý řidič nakonec odbočil z hlavní silnice na prašnou cestu, která vedla k elektrárně. Tam havaroval a snažil se utéct. Policisté ho však ihned zadrželi. „Záhy vyšlo najevo, proč policistům ujížděl. Měl totiž zákaz řízení a test na drogy odhalil pervitin. Nedokázal také vysvětlit původ motocyklu, který měl odstraněné výrobní číslo. Registrační značka navíc patřila na jiný motocykl,“ dodal Rybanský.

Muži za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí vězení, policie navíc bude zjišťovat, jak k motorce přišel.