Nový hudební festival Hradecký letorost je doslova za dveřmi

HRADEC KRÁLOVÉ –  Akce plná skvělé folkové muziky se uskuteční 27.8.2022 v Letním kině Širák. Pořadatelé chtějí touto akcí rozšířit nabídku kulturního vyžití obyvatelům regionu a zároveň podpořit jeho turistický ruch. Můžete se těšit na pořádnou porci hudby od těch nejlepších českých folkařů.

„Naším cílem je vytvoření dobrého festivalu s kvalitním programem, který by se mohl hrdě zařadit mezi nejvýznamnější každoroční hradecké kulturní události. Myšlenka realizovat v Hradci Králové nový letní hudební festival, jenž by se nesl převážně ve folkovém žánru, vznikla již v roce 2019. Nicméně práce na jeho přípravě byly bohužel přerušeny s příchodem pandemie v roce 2020,“ říká za organizátory Daniel Kučera.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nultý ročník se v minimalistickém pojetí uskutečnil 18.7.2021, v podobě trojkoncertu skupin Tony Joch & Přátelé, Marien, Žalman & Spol. Přestože doba příprav, propagace a předprodej byla s ohledem na epidemiologická omezení velice krátká, vysoká návštěvnost prokázala, že je o tento typ kulturního vyžití v Hradci Králové značný zájem.

Festival návštěvníkům nabídne od 11 do 22 hodin pestrý program, kdy se na pódiu vystřídají přední čeští folkoví interpreti ze všech koutů republiky. Účast zatím potvrdily kapely: Isara, F.T. PRIM, Marien & Víťa Troníček, Tomáš Linka kvartet, Přístav, Tony Joch & Přátelé, Nezmaři, Vojta Kiďák Tomáško, Nová sekce, Cimbal Classic + Hanka Ulrychová, RANGERS – PLAVCI. Jako zvláštní host vystoupí vítěz východočeského oblastního kola hudební soutěže Porta 2022. K tomuto programu si budou moci návštěvníci dopřát rozmanité občerstvení uvnitř areálu.

Pořadateli festivalu jsou Hradecká kulturní a vzdělávací společnost ve spolupráci se statutárním městem Hradec Králové.

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji zde.  Další informace naleznete zde.