Štěpnice mají konečně upravené parkování

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Právě skončily stavební práce na úpravě povrchů štěpnických parkovišť. Kromě nich se rekonstrukce dočkaly také silnice blízko bytových domů a veřejné osvětlení.

Na začátku loňského listopadu začali stavaři s vybudováním devíti nových podélných parkovacích stání, letos na jaře město přistoupilo k samotným úpravám dvou parkovišť. Nezapomnělo se ani na přilehlé komunikace u bytových domů číslo 1051-1055 a 1064-1067. Nyní je k dispozici 60 míst na samostatných plochách a 9 nových podél ulice Štěpnická. V rámci prací byl vyměněn již značně nevyhovující betonový povrch za povrch z propustné zámkové dlažby včetně veškerých podkladních vrstev.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Na dotčených plochách jsou nově vyznačena parkovací místa, čímž původní divoké parkování dostalo určitý řád, což bylo žádoucí.  Na ploše blíž k domovu důchodců je nyní 24 parkovacích míst, na ploše blíže ke kotelně 36, podél cesty pak nových 9,“ řekl starosta města Stanislav Blaha. Celková cena za výměnu povrchů včetně pořízení dvaceti nových svítidel se vyšplhala na téměř 20 milionů korun. Dotace bude činit 14 milionů. Nového povrchu se brzy dočká parkoviště blízko Staré Olšavy, nyní je podána žádost o dotaci.