V Medkových rybnících vznikla naučná stezka

KROMĚŘÍŽ – V lokalitě Medkovy rybníky radnice dokončila instalaci naučné stezky, která je zasvěcená vodě a živočichům v ní žijících. Nechybí interaktivní tabule sloužící k enviromentální nauce či lavičky.

Při vycházce Medkovými rybníky, které místní využívají i k rybaření, se nyní můžete zastavit u naučných tabulí, které vás informují o rybách, obojživelnících i ptactvu žijícím ve vodě. Za zkoušku stojí i rozeznávání stromů, poznávání zvuků dřeva pomocí dendrofonu nebo vodní splávek.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Lokalita byla přitom donedávna nevyužívaná, lidé zde zakládali černé skládky, které se dařilo odstraňovat jen díky dobrovolníkům. I s ohledem na volně žijící zvířata tu proto nenajdete odpadkové koše. „Prosíme všechny návštěvníky, aby své odpadky z přírody odnášeli, aby Medkovy rybníky byly příjemným místem pro rekreaci a aktivní trávení volného času,“ dodal místostarosta Vít Peštuka.

Medkovy rybníky získaly svůj název od rodiny Jana Medka, který zde od roku 1894 provozoval cihelnu. Po ukončení těžby se zatopené hliníky staly cílem nejrůznějších výletů. Jedná se o cennou mokřadní lokalitu, nedaleko které jsou další zajímavá místa, jako Stonáč, Wolfův splávek nebo naučná stezka Zámeček.