VIDEO: Dramatická záchrana z řeky: Muž spadl v noci do Svratky, strážník vlezl k němu do vody

BRNO – Ani složitější záchranná akce, při které musel svléct uniformu, brněnského strážníka nezaskočila a zachránil muže, který se v Jundrově kolem druhé hodiny ranní proti své vůli ocitl v řece Svratce.

Šestatřicetiletému muži na příkrém břehu podklouzla noha a skulil se do Svratky. Svědkem pádu byl naštěstí jeho známý, který šel právě vedle něho. Hned vyhodnotil, že mohutnějšího kamaráda sám z vody nedostane. Strážníkům na lince 156 popsal, kde přesně se nacházejí, a zároveň dodal, že šli s kamarádem z restaurace, kde popíjeli pivo i tvrdý alkohol. Když tam strážníci dorazili, šestatřicetiletý muž byl ve vodě asi čtyři metry od břehu, Dramatickou záchranu popsal mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba: Strážníci podávali muži teleskopický žebřík, aby se ho chytil, jenže udělat i sebemenší krok bylo zjevně nad jeho síly a nereagoval ani na hozené lano. Jeden ze strážníků svlékl uniformu, aby mohl v nevyzpytatelných proudech co nejlépe manévrovat, a vydal se k němu. Silně opilý muž však stále častěji upadal do letargie. Zatímco si společně povídali o koníčcích, strážník mu kolem hrudi uvázal lano a krůček po krůčku muže posouval ke břehu. Strážníci přivolali hasiče a pomocí jejich techniky pak společnými silami muže vytáhli na břeh. „Přivolaní zdravotníci ho ošetřili a poté, co nadýchal bezmála dvě a půl promile, odjel sanitkou na vyšetření do nemocnice,“ dodal Šoba.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.