Objevte krásu staré hudby na festivalu Musica ad confluentem

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Patříte mezi milovníky staré hudby? A co si na festivalu Musica ad confluentem vyberete? Středověkou duchovní hudbu,  dynamickou a kreativní restituci renesanční hudby, nebo dáte přednost hudbě raného baroka? Nemůžete se rozhodnout? Nevadí, vydejte se na všechny koncerty!

Zahajovací koncert provede 7. září Schola Gregoriana Pragensis v kostele Obětování Panny Marie na Piaristickém náměstí. Soubor se zaměřuje jak na sémiologickou interpretaci gregoriánského chorálu, tak i na uvádění gregoriánských zpěvů vlastní české chorální tradice.

V kostele Panny Marie Růžencové na Žižkově třídě vás historickou, dynamickou a kreativní restitucí renesanční hudby provede mladý ansámbl La Quinta Pars 17. září. Vydáte se společně do 16. století zjistit, jak tuto hudbu mohli slyšet a provádět dvořané, měšťané, umělci nebo řemeslníci.

Posledním zářijovým koncertem bude společné vystoupení Španělky Beatriz Lafont Murcia s Janem Čižmářem 24. září v kostele Svaté Rodiny na Senovážném náměstí.

Vášeň, emoce, autentický výraz a charakter společně se zvukovou barevností nástrojů otevřou říjnovou část festivalu. V kostele Panny Marie Bolestné v Dobré Vodě u Českých Budějovic totiž 7. října rozezní originální nástroje, či jejich kopie podložené studiem Musica Florea a její dirigent Marek Štryncl.

V říjnovém programu Mezinárodního festivalu staré hudby Musica ad confluentem vystoupí ještě Anmoen, Capella Ornamentata, či španělský Ensemble Vandalia.  Koncerty začínají vždy v 19.30 hodin.