Opilý cyklista nezvládl řízení. Hrozí mu padesátitisícová pokuta

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Sednout si na kolo v podroušeném stavu se vymstilo devětadvacetiletému muži ve Žďáře. Při vjíždění na cestu havaroval a musel být ošetřen zdravotníky. Vzhledem k výši promile mu teď hrozí vysoká pokuta.

K nehodě došlo ve středu 17. srpna po sedmé hodině večer na silnici mezi ulicemi Okružní a Brodská ve Žďáře nad Sázavou. „Cyklista jel po chodníku, nezvládl řízení a při najíždění z vyvýšeného chodníku na místní komunikaci havaroval. Muž se při nehodě zranil a zdravotnickou záchrannou službou byl na místě ošetřen,“ uvedla mluvčí policie Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Dechová zkouška ukázala 2,63 promile alkoholu, při opakování byla hodnota ještě vyšší. Muž nyní čelí podezření ze spáchání přestupku na úseku dopravy. „Cyklista při jízdě pod vlivem alkoholu sice nepřijde o řidičské oprávnění či o body, ale vystavuje se pokutě. Nadýchá-li při dechové zkoušce hodnotu vyšší než jedno promile, pohybuje se pokuta od 25 000 do 50 000 korun,“ uzavřela mluvčí.