Policisté ve Strakonicích zasahovali u dvou pokusů o sebevraždu v jeden den

STRAKONICE – Jihočeští policisté ve Strakonicích zasahovali ve středu hned u dvou případů pokusů o sebevraždu. V prvním z nich chtěl muž skočit z mostu do řeky. Ve druhém šlo pak o ženu, která chtěla skočit z okna ve čtvrtém patře panelového domu. Oba dva se podařilo zachránit a skončili v péči záchranářů.

Jak uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková, ve středu 17. srpna 2022 před desátou hodinou dopolední přijali policisté na linku 158 oznámení od občanů města Strakonice, že na mostě přes řeku Otavu u Sídliště 1. máje stojí muž a chce ukončit svůj život. „Muž svlečený do půl těla, v šortkách, přelezl zábradlí mostu a chtěl skočit přibližně z dvanáctimetrové výšky do řeky. Na místo se sjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Dorazil také policejní vyjednavač Územního odboru policie Strakonice, kterému se podařilo s mužem navázat kontakt. Policejní vyjednavač mladíka nakonec přesvědčil, že i přes veškeré problémy má cenu žít,“ popsala Nováková. Přibližně po dvaceti minutách vyjednávání se nešťastný muž vrátil zpět za zábradlí na chodník. Rozrušeného muže si převzali do své péče lékaři.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Potleskem přihlížejících skončil pak ve Strakonicích tříhodinový veřejný vyjednávací maraton policistů s ženou stojící na parapetu okna ve čtvrtém patře. „Sousedi a hasiči pomohli, odvedli pozornost a zásahová jednotka ženu s citem předala záchranářům,“ dodal policejní mluvčí Jiří Matzner.