V hlavní roli opilci! Seniorka bezvládně ležela na lavičce, na cizince museli použít slzný sprej

PARDUBICE – Uplynulý víkend měli strážníci zase plné ruce opilců. Starší dáma nadýchala přes tři promile, další muž ležel u sochy prezidenta a cizinec v herně dokonce okusil sílu slzného spreje.

Od pátku do neděle strážníci prověřovali šestnáct oznámení na opilé osoby. „Tak třeba šestatřicetiletý cizinec, který se pod vlivem alkoholu ujal nevyžádané one man show v jedné herně. Pod parou začal nadávat ostatním hostům v podniku,“ sdělila mluvčí městské policie Lucie Klementová. Nebral ohled na výzvy personálu ani bezpečnostní agentury, a tak jeho výstup ukončili zásahem slzného prostředku. Následně na místo dorazili strážníci a pokračovali v krocení naštvaného opilce, který nadýchal 2,15 promile. Jeho další cesta tak vedla na záchytku.

Hned za ním navštívila záchytku také sedmašedesátiletá žena, která nadýchala neuvěřitelných 3,20 promile. Strážníci našli nehybně ležící seniorku na lavičce v Polabinách. Následoval převoz do zdravotnického zařízení, kde střízlivění probíhalo pod dozorem lékařů.

Přišlo také oznámení o muži ležícím u sochy Masaryka. Pětapadesátiletý muž byl tak mimo, že ani nedokázal nadýchat do přístroje. Vzhledem k jeho silné intoxikaci a zdravotním potížím skončil nakonec v péči záchranářů.