Zlínské muzeum se loučí se třemi výstavami, máte poslední možnost je navštívit

ZLÍN – S koncem prázdnin skončí také tři výstavy v Muzeu jihovýchodní Moravy Zlín. 28. srpna tak budete mít poslední možnost navštívit Ruka ne, to duše maluje, Broučci, které bychom měli znát a Hlavu vzhůru! Už se de.

Pokud jste ještě výstavy nenavštívili, nenechte si je ujít. K dispozici jsou práce hendikepovaných výtvarníků, kteří nejsou schopni tvořit rukama, to jim ale nebrání malovat portréty, zátiší či krajinky. Další zajímavá výstava je ta o broucích, která je doplněna etymologickými ilustracemi Vladimíra Javorka. Spolu s ní se podařilo vytvořit kapesní atlas brouků, který bude v muzeu i nadále k zakoupení. Třetí výstava je zasvěcena malířce Marii Fisherové-Kvěchové. Obdivovat můžete její kresby, ilustrace i výtvarné návrhy.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po skončení výstav se rozběhne náročná deinstalace, úklid a přestavba celého prostoru, aby se mohly rozjet přípravy na velkolepou výstavu věnovanou oslavám 700. výročí města Zlína. Jelikož půjde o velkou věc, prostory budou uzavřeny až do 22. září. Návštěvníci ale nemusí smutnit, čeká je něco, co tu ještě nebylo. „Odměnou jim bude výstava ZLÍN700, která připomene klíčové momenty z historie města, jeho nejvýznamnější osobnosti i místa a přiblíží život ve městě v různých časových obdobích. Byli bychom rádi, kdyby se výstava stala významnou součástí oslav výročí města,“ řekl ředitel muzea Pavel Hrubec.