Cestující čekají změny v jízdních řádech

HRADEC KRÁLOVÉ – Změny, které jsou přichystané od letošního podzimu, by měly cestujícím zjednodušit orientaci v jízdních řádech. Ve výsledku půjde o dvacet vybraných linek, které budou jezdit v tzv. taktovém režimu.

Od 1. září budou některé linky MHD jezdit podle nového tzv. taktového jízdního řádu. Autobusy budou v jednotlivých částech dne jezdit v pravidelných pevných intervalech, půjde o tzv. takty. Zatím půjde o sedm linek, které nejezdí přes právě rekonstruovanou křižovatku Fortna. Zbývajících třináct vybraných linek přejde do taktového režimu po ukončení oprav křižovatky. „Plánované změny by měly cestujícím zjednodušit orientaci v jízdních řádech. Současně jsou intervaly nastavené tak, že páteřní trasy, jako je spojení centra města s vlakovým nádražím, fakultní nemocnicí či Brněnskou třídou jsou obsluhovány různými linkami ve frekvenci jednotek minut,“ dodává primátor města Alexandr Hrabálek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.