Cyklista nechal kolo chvíli bez dozoru, neznámý chmaták toho využil

PELHŘIMOV – Ponechat své věci volně nezabezpečené se opravdu nevyplácí. Své o tom ví i muž, který přišel tento týden v Pelhřimově o kolo, když si ho jen na chvíli zaparkoval na chodbě paneláku.

Ke krádeži došlo ve čtvrtek 18. srpna na ulici 5. května v Pelhřimově. „Pachateli stačilo přibližně patnáct minut k odcizení panského kola značky GT, které majitel ponechal nezabezpečené ve společné chodbě v přízemí panelového domu,“ informovala mluvčí policie Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Majiteli vznikla škoda kolem šesti tisíc korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku a po pachateli a odcizeném kole pátrají. Zároveň upozorňují na množící se případy podobných krádeží a radí, jak jim předcházet.

„Vždy používejte kvalitní bezpečnostní zámek, a to nejen při odstavení kola na ulici, ale i v kolárnách či společných prostorech bytových domů. Kola upevněte k místům tomu určeným nebo pevným bodům, například k zábradlí. Také věnujte pozornost, za jakou část jízdní kolo upevníte. V případě, že musíte kolo odstavit, vybírejte místa, na která vidíte, nebo kde jsou kamerové systémy,“ shrnula mluvčí.