Sjezd z Červenohorského sedla opilý mladý řidič nezvládl

ŠUMPERSKO – Krátce po třetí hodině v noci na sobotu 20. srpna havaroval v serpentinách pod Červenohorským sedlem na Šumpersku mladý 21letý řidič. Nezvládl průjezd zatáčkou a vyjel vpravo mimo silnici. Auto narazilo do svodidel, od kterých se odrazilo zpět na vozovku. Dechová zkouška ukázala skutečnou příčinu nehody. 

Krátce po třetí hodině v noci na sobotu 20. srpna havaroval v serpentinách pod Červenohorským sedlem na Šumpersku 21letý řidič s Toyotou RAV4. Mladý muž jel od Červenohorského sedla na Kouty nad Desnou. Nezvládl průjezd zatáčkou číslo 9 a vyjel vpravo mimo silnici. Jeho vůz narazil do svodidel, od nichž se odrazil zpět na vozovku, kde zůstal stát napříč v pravém jízdním pruhu. “Dechovými zkouškami mu policisté postupně naměřili 1,74 a 1,82 promile. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil,” uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová. Mladý muž přiznal, že popíjel v pátek večer asi do půl desáté a vypil pět dvanáctek a šest panáků slivovice. Z havárie vyvázl bez zranění. Policisté mu zadrželi řidičák a zakázali další jízdu. Celková škoda byla předběžně odhadnutá na 60 tisíc korun. Za řízení pod vlivem hrozí mladému řidiči šest měsíců až tři roky v chládku, peněžitý trest nebo zákaz řízení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.