Běžná silniční kontrola stála řidiče cestu do vazby

ORLICKOÚSTECKO – V průběhu letních prázdnin policisté věnují zvýšenou pozornost kontrole silničního provozu. Včerejší kontrole neunikl ani padesátiletý řidič na silnici za obcí Třebovice. Poslali ho rovnou do vazby.

Pozornosti policistů neunikl ani technický stav dopravních prostředků a kontrola dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidel. Právě taková kontrola se stala osudná pro řidiče auta Škoda Felicia. „Při kontrole nám na výzvu nepředložil řidičský průkaz. V centrální evidenci řidičů jsme zjistili, že muž měl řídit motorové vozidlo, přesto, že mu byl letos rozsudkem soudu uložen trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu dva a půl roku,“ informovala policejní preventistka Lenka Vilímková.

Po předchozím souhlasu státního zástupce policie muže zadržela a pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání proti němu zahájili trestní stíhání. Kvůli opakovanému nezákonnému jednání policie také podala podnět na státní zastupitelství pro vzetí muže do vazby. Soudce Okresního soudu v Ústí nad Orlicí podnět akceptoval a obviněný bude stíhán ve vazební věznici. V případě odsouzení mu hrozí vězení až na dva roky.