Opilý cizinec na Jihlavsku ohrožoval nožem skupinu dětí

JIHLAVA – Podezřelý hned ze dvou trestných činů je šedesátiletý muž, který v pátek v Třešti vyhrožoval s nožem v ruce skupince mladých lidí. Policisté agresora zpacifikovali a převezli na záchytku k vystřízlivění.

Na ulici v Třešti se v pátek 19. srpna po sedmé hodině večer pohyboval značně opilý, agresivní muž. „Náhodné děti, které se zde nacházely, hrubě slovně napadal, vyhrožoval jim násilím a měl v ruce nůž. Dále po mládeži hodil skleněnou lahev, která jednoho z nich drobně poranila,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Přivolaní policisté agresorovi naměřili přes dvě promile alkoholu. „Zavírací nůž, který měl u sebe, policisté zajistili. Značně agresivního muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici,“ dodala mluvčí.

Šedesátiletý cizinec si po vystřízlivění vyslechl podezření ze dvou trestných činů, a to výtržnictví a nebezpečného vyhrožování spáchaného se zbraní. Případ řeší policisté ve zkráceném přípravném řízení.