O víkendu budou na silnicích Vysočiny hlídkovat policisté

KRAJ VYSOČINA – O nadcházejícím víkendu, který bude ve znamení návratu z dovolených, musí řidiči počítat s častými policejními kontrolami. Policisté dohlédnou na dodržování rychlosti a sledovat budou i technický stav vozidel nebo používání bezpečnostních pásů.

Konec prázdnin s sebou opět přináší zvýšený provoz na silnicích. Policisté se proto již od čtvrtka 25. srpna zaměří na intenzivnější kontrolu a na víkend připravují mimořádnou dopravně bezpečnostní akci. „V rámci víkendové akce  budou policisté provádět kontroly nejen na dálnici D1, ale také na silnicích nižších tříd v celém kraji. Budeme kontrolovat dodržování nejvyšší povolené rychlosti, a to na dálnici D1, kde očekáváme výrazně silnější provoz,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Hlídky budou o víkendu sledovat provoz nejen během dne, ale i večer a v noci. „Budeme kontrolovat, jestli řidiči neusedli za volant pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Kontrolovat budeme i technický stav vozidel. Zaměříme se také na kontrolu, zdali jsou převážené děti ve vozidlech řádně upevněné v dětských autosedačkách a zda sami řidič a jejich spolujezdci používají bezpečnostní pásy,“ doplnila mluvčí.

Další hlídky budou v akci od poloviny příštího týdne, kdy školákům začíná nový školní rok.