Ženy ze Slovácka naletěly falešným vojenským lékařům, stálo je to statisíce

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Hned dvě ženy z Uherskohradišťska se v uplynulých dnech obrátily na policii. Jejich problém byl téměř stejný. Obě se na internetu seznámily s mužem, který se vydával za vojenského lékaře. Po měsících virtuálního vztahu jim však zbyly jen oči pro pláč a prázdné konto.

První případ se začal odehrávat na sociálních sítích již v polovině minulého roku. Žena se  seznámila s mužem vystupujícím jako vojenský lékař pracující v Afghánistánu. „Po výměně několika zpráv mu na jeho přání poslala peníze na letenku do ČR s tím, že jí peníze po příletu vrátí. Zanedlouho ženu kontaktoval údajný nadřízený onoho lékaře s tím, že  její milý je ve vězení a aby ho propustili, musí poslat peníze. Muže jí bylo velmi líto, proto i tento požadavek splnila,“ popsala policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Žena ale neudržovala virtuální kontakt jen s jedním cizincem. „Druhý muž z ní vylákal něco málo přes dvě stě tisíc korun a třetí muž z Liverpoolu přes sto. Celkem žena odeslala na účty podvodníků bezmála šest set dvacet tisíc korun,“ dodala Šabatová.

Ze společného účtu zmizelo 600 tisíc

Druhou ženu oslovil začátkem tohoto roku na sociálních sítích vdovec s dítětem. A nebyl to nikdo jiný než vojenský lékař. „I v tomto případě prosil o zaslání peněz z důvodu, aby byl vymazán ze seznamu OSN ve válečné zóně. Žena mu je ale odmítla poslat. Proto ji navedl k založení bankovního účtu, kde bude moci disponovat i s jeho penězi. Žena na tento požadavek kývla a na základě svých osobních údajů a fotografie založila účet a poté ještě stáhla do mobilu aplikaci pro obchodování s bitcoiny,“ uvedla mluvčí.

Tak se stalo, že v několika případech na přání onoho vdovce nakoupila bitcoiny a následně ještě i dolary. Ty ovšem z účtu zmizely a ženě zůstal dluh ve výši šest set tisíc korun.