Neváhejte se zúčastnit Charitativního běhu pro Vojenský fond solidarity už v sobotu. Čeká na vás bohatý program

CHRUDIM – Nenechte si ujít Charitativní běh pro Vojenský fond solidarity s následným Dnem otevřených dveří 43. výsadkového pluku, který proběhne v sobotu v Klášterních zahradách. Startovné je dobrovolné. Užijete si běh napříč Chrudimí a navíc uvidíte i padákové seskoky nebo třeba ukázky boje zblízka.

„Pokud chcete podpořit dobrou věc a jste zvědaví na naše výsadkáře, tak jste na správné adrese,“ sdělil mluvčí města Aleš Prokopec. Těšit se můžete na ukázky výsadkářů, jako jsou padákové seskoky, ukázky taktických činností, ukázky boje z blízka, ukázky bojové techniky, výzbroje, výstroje a další. Dobrovolné startovné Charitativního běhu půjde ve prospěch Vojenského fondu solidarity, který byl zřízen na podporu pozůstalých vojáků padlých ve službě. Poběží se od devíti hodin ráno, tři kilometry, z Klášterních zahrad na vojenské letiště.

Do kasiček můžete přispívat i po běhu v prostorách letiště Výsadkového pluku. Akce je vhodná pro všechny věkové kategorie. Další podrobnosti se dozvíte ve facebookové události.