Policie vyřešila vraždu muže v Bělském lese, ubodal ho známý

OSTRAVA – Rychlý posun ve vyšetřování udělali ostravští kriminalisté v případu mrtvého muže, který byl 23. srpna nalezen v parku Bělský Les.

O nálezu muže bez známek života v Bělském lese dostala policie hlášení prostřednictvím telefonické linky 23. srpna 2022. „Ohledáním těla zemřelého bylo zjištěno, že na úmrtí se mohla podílet cizí osoba,“ uvedla k případu v předešlých dnech policejní mluvčí Eva Michalíková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vyšetřováním policie zjistila, že na začátku případu byl spor mezi místními bezdomovci, který vygradoval v hádku a následně i násilný trestný čin.

Kriminalisté po činu zadrželi tři podezřelé bezdomovce. Po jejich výslechu dva z nich propustili. Třetího následně obvinili z trestného činu vraždy.

Vyšetřování ukázalo, že dva obviněný a poškozený se v noci na úterý pohádali. „Mezi muži došlo k fyzické potyčce, přičemž obviněný napadl čtyřicetiletého muže. Způsobil mu bodná a bodnořezná poranění, kterým napadený na místě podlehl,“ přiblížila před několika hodinami policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Vyšetřovatelé již vzalo obviněného do vazby. Za vraždu mu hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až osmnáct let.