Citroën nedal přednost autobusu a došlo ke střetu. Na místo musel záchranářský vrtulník

HRADECKO – K bouračce došlo tento čtvrtek, krátce před půl pátou odpolední, na křižovatce silnic III. a II. třídy v katastru obce Lhota pod Libčany. Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření dopravních policistů.

„Dle prvotního šetření 54letý řidič osobního automobilu značky Citroën nedal zřejmě přednost v jízdě po hlavní pozemní komunikaci jedoucímu autobusu značky Iveco. Autobus sjel po střetu do pravého silničního příkopu, přejel směrový sloupek, dopravní značku a zavadil o roh betonového mostku. Osobní automobil byl vlivem střetu odhozen do levého silničního příkopu,“ říká policejní mluvčí Eliška Majerová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Šofér osobního auta byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, 44letého řidiče autobusu do nemocnice záchranáři převezli. Nikdo další se naštěstí nezranil. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 960 tisíc korun.