O víkendu kontrolovali policisté na Vysočině řidiče. Došlo na stovky pokut, a nejen za rychlost

KRAJ VYSOČINA – Desítky policejních hlídek dohlížely od pátku 26. srpna do neděle na silnice všech tříd na Vysočině. Během tří dnů zaznamenali policisté přes pět set přestupků. Padaly pokuty za rychlost, ale i za jízdu bez pásů či špatný stav vozidel.

S koncem prázdnin očekávali policisté na silnicích zvýšený provoz. Navíc v kraji probíhala řada sportovních a kulturních akcí, a tak se kontroly zaměřily i na tyto lokality. Celkem zkontrolovali policisté 2 338 vozidel a zjistili 507 dopravních přestupků. Většinu z nich vyřešili na místě pokutou v příkazním řízení.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Ve 147 případech řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost. „Celkem 65 přestupků se týkalo nepoužití bezpečnostních pásů a ve čtyřech případech nebyly převážené děti umístěny v zádržných systémech. V 56 případech neměli řidiči v pořádku technický stav vozidla a 26 řidičů nepředložilo doklad o pojištění odpovědnosti,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Policisté zachytili i patnáct opilých řidičů, z nichž čtyři měli hodnoty přes jedno promile, a tak jsou podezřelí z trestného činu. U tří řidičů zjistili požití drog. Osm řidičů při jízdě telefonovalo.

V hledáčku policistů se ocitly i kamiony, kdy v osmi případech zjistili přetížení. „Za tato porušení jsme uložili šest pokut v příkazním řízení, dvě porušení jsme oznámili do správního řízení. Policisté uložili za porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích také jednu kauci ve výši 10 000 korun,“ dodala mluvčí.

Další desítky policistů budou v akci také od čtvrtka tohoto týdne, kdy školákům začíná nový školní rok.