Mladík chtěl ukončit svůj život skokem z hráze přehrady. Policisté ho zachránili

BRNO – V neděli před půlnocí kontaktovala svědkyně na tísňové lince policii s tím, že na hrázi Brněnské přehrady sedí mladý muž a zřejmě chce skočit dolů.

Na hrázi Brněnské přehrady ihned vyrazila hlídka policistů z Obvodního oddělení v Bystrci. Na betonovém zábradlí na straně výpustě přehrady seděl obkročmo sedmadvacetiletý mladík. Policisté se ním opakovaně snažili navázat kontakt, ovšem mladík s nimi vůbec nekomunikoval. V okamžiku, kdy se hlídka rozhodla, že na místo přivolá vyjednavače, začal se mladík nebezpečně naklánět a chtěl přepadnout. Naštěstí pohotoví policisté okamžitě zasáhli a muže na poslední chvíli strhli ze zábradlí dolů na chodník. „Nešťastník se podrobil i orientační dechové zkoušce s výsledkem dvě promile alkoholu. Následně skončil v rukou přivolaných záchranářů, kteří jej odvezli do zdravotnického zařízení,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.