Krajské nemocnice dosáhly v loňském roce historicky nejlepších čísel

ZLÍNSKÝ KRAJ – Všechny čtyři krajské nemocnice hospodařily v uplynulém roce se ziskem. Zároveň se jim podařilo dosáhnout doposud nejlepších čísel.

Kroměřížská nemocnice skončila „v plusu“ s 81,932 miliony korun, Uherskohradišťská nemocnice s 119,617 miliony, Vsetínská nemocnice s 41,357 miliony a Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně s 195,112 miliony korun. Vsetínská nemocnice tím jako poslední v kraji umazala ztrátu z předchozích let. Výsledky z velké míry ovlivnily mimořádné příjmy spojené s kompenzační vyhláškou v souvislosti s epidemií covidu-19.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Hospodaření nemocnic je zásadně ovlivněno přístupem státu a pojišťoven k úhradám za poskytnutou péči. Loňský rok byl z tohoto pohledu mimořádný, ale pro nemocnice a jejich zaměstnance také mimořádně náročný,“ uvedla náměstkyně Olga Sehnalová, zodpovědná za zdravotnictví.

Všechny čtyři nemocnice vykazují zisk i v první polovině letošního roku. Ke 30. červnu dosáhly průběžného kladného výsledku ve výši 179,135 milionu korun.