Po pozemcích, které Město Bohumín nabídlo k prodeji, se jen zaprášilo

BOHUMÍN – Většina pozemků pro výstavbu rodinných domů, které v Bohumíně nabídlo město k prodeji, se prodala dříve, než místní radnice čekala. Jeden z největších místních projektů v oblasti individuálního bydlení je tak více méně u konce.

„Město prodalo osmdesát procent pozemků pro výstavbu rodinných domů v lokalitě Petra Cingra. Po čtvrtém kole licitace zůstalo volných už jen sedm z devětatřiceti parcel. Tyto parcely radnice zájemcům nabídne na začátku roku 2023,“ uvedla mluvčí města Jana Končítková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pozemky o rozloze od 700 do 1 500 metrů čtverečních město licitovalo postupně ve čtyřech etapách. Poslední se uskutečnila 23. a 24. srpna.

„Ponechali jsme vyvolávací cenu stejně jako v předchozích dražbách za jednotnou základní částku 1 089 korun za metr čtvereční. Parcely jsou situovány v samém centru Bohumína. Pěšky lze za pár minut dojít na autobusovou zastávku, do obchodu, restaurace, do školy či školky,“ uvedl starosta Bohumína Petr Vícha.

Prodej parcel začal letos v lednu a doprodej se očekával až na podzim letošního roku. Noví majitelé na pozemcích musí do pěti let postavit rodinný dům. Při nedodržení této podmínky jsou povinni městu zaplatit sankci ve výši 200 tisíc korun.