S novým školním rokem městská policie posílí hlídky u přechodů

BRNO – Po dvouměsíční pauze se do školních lavic vrací děti. Na jejich bezpečnost u přechodů pro chodce dohlédne 540 strážníků.

Jelikož si za prázdniny spousta žáků odvykla na pravidla silničního provozu a prvňáčci s nimi nemají zkušenosti vůbec, městská policie posílí hlídky u škol a prvních sedm dnů bude dohlížet na bezpečnost dětí převážně u přechodů. Od 1. do 9. září se tak každý všední den od půl osmé do začátku vyučování budou strážníci pohybovat u padesáti vytipovaných škol. Odpoledne se poté vrátí, aby usnadnili školákům bezpečný odchod domů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Všechny řidiče bychom tímto chtěli požádat, aby v okolí základních a mateřských škol zbystřili a svá vozidla zpomalili, a to nejen v ranních, ale také odpoledních hodinách. Děti jsou často v družném rozhovoru a může se stát, že své okolí přestanou zcela vnímat,“ upozorňuje Luboš Oprchal, ředitel Městské policie Brno. Po prvním školním týdnu ale dohledy hlídek nekončí, u vybraných dvanácti škol, které jsou nejrizikovější, strážníci budou hlídkovat i v průběhu školního roku. Jelikož v prvních dnech bývá zkrácená výuka, muži zákona dohlédnou na parky a dětská hřiště, kde se budou děti pohybovat nejvíce.