Desetihodinový maraton kapel z Vysočiny v sobotu v jihlavském amfiteátru. Vstupné půjde na dobrou věc

JIHLAVA – V letním amfiteátru v Jihlavě vystoupí v sobotu 3. září bez nároku na honorář čtrnáct kapel a dvě taneční skupiny z Vysočiny. Festival potrvá od 14 hodin do půlnoci a výtěžek půjde na konto jihlavské organizace Mokřady z.s., která pomáhá zlepšovat zadržování vody v krajině.

Letošní ročník festivalu „Přijďte na koncert, pomůžete“ proběhne již tradičně na dvou pódiích. Na koncertě vystoupí například kapely HAIRY GROUPIES, DEVĚT ŽIVOTŮ, JET STREAM nebo OČI. A chybět nebude ani alternativa, festivalovým nováčkem je letos např. JURSKÝ PARK. Z ostřílených legend zahrají MAJOR MAJOR, LADY KATE a AUTOBUS. Kromě hudebníků festival podpoří i jihlavská taneční škola Nart Dance School a děti z taneční skupiny JUNI TEAM.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

„Zájem kapel zúčastnit se dobročinného koncertu a svým vystoupením bez nároku na honorář pomoct, je každý rok větší a větší a někdy je opravdu těžké vybrat jen některé. Moc si za to všech muzikantů vážíme a jsme na ně hrdí,“ zdůraznila hlavní organizátorka festivalu Markéta Báťová.

Jako partnera si organizátoři festivalu letos vybrali jihlavskou organizaci Mokřady z.s. Celý výtěžek ze vstupného by tak měl jít na zlepšení vodního režimu v lokalitě Železná dolina u Kamenice u Jihlavy, konkrétně na vyhloubení několika nových tůní a úpravu stávajících.

Vstupné na festival je 150 korun, děti do 12 let v doprovodu dospělých mají vstup zdarma.