Na Znojemském vinobraní se policisté zaměří na opilé řidiče a pouliční kriminalitu

ZNOJMO – Policisté očekávají, že se při vinobraní v centru Znojma v centru budou pohybovat desítky tisíc lidí. V souvislosti s konzumací alkoholu předpokládají, že může docházet k narušování klidu a veřejného pořádku, kapesním krádežím a celé řadě dalších deliktů.

Ve Znojmě se 9. až 11. září koná tradiční Znojemské historické vinobraní. „V souvislosti s bujarým veselím a konzumací alkoholu předpokládáme, že může docházet k narušování klidu a veřejného pořádku, kapesním krádežím a celé řadě dalších deliktů. Z toho důvodu Policie České republiky ve spolupráci s Městskou policií Znojmo naplánovala bezpečnostní opatření,“ nastínila policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. „Upozorňujeme řidiče, že během konání Znojemského historického vinobraní budou ve městě obvyklá dopravní omezení a uzavírky. Průjezd Znojmem po silnici I. třídy I/38 bude odkloněn. Další uzavírky se týkají Městské památkové rezervace. Zdůrazňujeme řidičům, aby důkladně sledovali a respektovali zákazy vjezdů a dopravní značení,“ doplnila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Úkolem policie bude v co největší míře eliminovat pouliční kriminalitu a zabránit řízení vozidel pod vlivem alkoholu. Do akce budou nasazeni dopravní policisté, pořádková policie, psovodi se psy, jízdní oddíl na koních, služba kriminální policie a vyšetřování a Městská policie Znojmo. V průběhu celého policejního opatření se budou mezi návštěvníky pohybovat policisté v uniformách, kriminalisté v civilním oblečení a strážníci městské policie. „Připomínáme návštěvníkům Znojemského vinobraní, aby byli ostražití a měli sebe i svoje věci pod kontrolou. Takovéto akce lákají nejen ty, kteří se chtějí bezstarostně bavit, ale i kapesní zloděje, kteří s neuvěřitelnou drzostí a šikovností využívají každé chvilky nepozornosti rozjařených hostů. Snadno se pak zmocňují například jejich peněženek nebo mobilních telefonů. Věnujte proto zvýšenou pozornost bezprostřednímu okolí. Buďte opatrní a nedávejte zlodějům šanci,“ vyzvala mluvčí Drahokoupilová.