Nepřehlédněte změny v dopravě v kraji, především o víkendu v Brně

BRNO, BŘECLAV, VYŠKOV – Přinášíme přehled novinek a změn v dopravě, na které je dobré se připravit. V sobotu počítejte s neprůjezdnou ulicí Lidickou v Brně, kde bude probíhat Streetparty. Krátké omezení kvůli Líšeňským hodům bude mít i linka 58 v ulici Šimáčkově. V sobotu se rovněž uskuteční Rally na Vyškovsku.

Hlavní zprávou dne je to, že na řadě linek v Brně i v regionu už začal platit standardní jízdní řád pro pracovní dny ve školním roce. Výjimkou jsou pouze brněnské tramvaje, které na něj přejdou s ukončením výluky na ulici Renneské od pondělka. V sobotu se rovněž uskuteční Rally na Vyškovsku. Mezi Letovicemi a Skalicí nad Svitavou o následujících dvou víkendech bude výluka vybraných vlaků. Od pondělka až do poloviny října proběhne další výluka u obce Křoví. Od pondělka bude také více zastávek z různých důvodů bez obsluhy. Od pondělí do pátku budou vlaky S8 mezi Znojmem a Hodonicemi nahrazeny autobusy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V sobotu 3. září od 11:00 do 21:30 pro veškerou dopravu uzavřena ulice Lidická. Tramvajová linka 1 pojede pouze v úseku Pisárky – Malinovského náměstí. Zastávka Malinovského náměstí bude pro nástup obsluhována na zastávce linek 2, 4 a 7 (ve směru od ulice Cejl). Tramvajová linka 6 pojede v úseku Starý Lískovec – smyčka – Moravské náměstí a dále odklonem přes zastávku Jugoslávská do smyčky Černá Pole, Zemědělská. Zastávka Moravské náměstí bude obsluhována na zastávkách linek 3, 5 a 9. Náhradní dopravu zajistí tramvajová linka x1 a autobusová linka x6: Tramvajová linka x1 pojede po trase Královo Pole, nádraží – Semilasso – Řečkovice. Autobusová linka x6 pojede po trase Hlavní nádraží – Moravské náměstí – Semilasso – Královo Pole, nádraží. V úseku Moravské náměstí – Pionýrská pojede linka x6 odklonem ulicemi Milady Horákové, Drobného a Pionýrskou.

Kvůli konání Líšeňských hodů nebude v sobotu 3. září od 14:00 do 15:30 možná jízda veškeré dopravy v ulici Šimáčkově. Linka 58 pojede od zastávky Náměstí Karla IV. odklonem do zastávky Jírova. Zastávky Šimáčkova, Kubelíkova, Obecká a Líšeň, hřbitov nebude možné obsloužit. Náhradou je možné využít zastávku Náměstí Karla IV.

Z důvodu výstavby nové rampy k mostnímu provizoriu bude od 22:30 do 22:30 v pátek 2. září a v pátek 9. září omezen průjezd křižovatkou Provazníkova s Karlova. Autobusové linky 72, N94 a xS2A pojedou v obou směrech odklonem přímo ulicí Valchařskou.

Z provozních důvodů nejedou v pátek 2. 9. na linkách 570 a 585 tyto spoje: 570/7 (Mikulov, žel. st. 04:45 > Perná), 585/32 (Mikulov, žel. st. 18:10 > Mikulov, Žižkova), 585/29 (Mikulov, Žižkova 18:21 > Mikulov žel. st.)

V sobotu 3. září bude omezena doprava na Vyškovsku z důvodu konání rallye. Na linkách 156, 157 a 752 platí speciální jízdní řády. Linka 156 pojede dle výlukového jízdního řádu. Spoje 205, 206, 208 pojedou obousměrně v úseku mezi zastávkami Vyškov, Křečkovice a Kučerov odklonem po silnici II/431 a přes Bohdalice-Pavlovice a vynechají zastávku Hlubočany, na odklonové trase neobsluhují žádnou zastávku. V Kučerově se spoje dostanou do svého směru přes místní komunikace. Linka 157 pojede v časech 10:00 – 12:00 a 14:00 – 16:00 dle výlukového jízdního řádu. Spoje z/do Adamova a Křtin budou vedeny pouze z/do zastávky Bukovinka. V úseku Račice-Pístovice, Pístovice – Vyškov, aut.st. a zpět pojedou náhradní spoje v pravidelných časech. V úseku Račice-Pístovice, Pístovice – Bukovinka a zpět v uvedených časech spoje nejedou. Linka 752 pojede dle výlukového jízdního řádu. Spoj 204 je posunut o 52 minut dříve.