Opravy na silnicích I. třídy: Kde se ještě letos bude v kraji pracovat?

ZLÍNSKÝ KRAJ – Silničáři i po prázdninách pokračují s opravami úseků na silnicích I. třídy. S omezeními se tak řidiči mohou setkat například v Hulíně, ve Valašském Meziříčí nebo u Rožnova pod Radhoštěm. Na úpravy čekají také tři silnice, na kterých se začne pracovat v průběhu září.

Ředitelství silnic a dálnic pokračuje v opravě povrchu na I/57 v úseku Valašské Meziříčí (Podlesí) – Bystřička. Provoz je tu veden kyvadlově a řízen semafory i regulovčíky. Oprava potrvá do poloviny října.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Opravou prochází silnice I/50 u Starého Hrozenkova na úseku dlouhém 1 750 metrů od vodní nádrže po státní hranici. Provoz je veden kyvadlově a řízen semafory. Hotovo by mělo být do konce září.

Nově se začalo pracovat na mostě přes řeku Rusavu v Hulíně na silnici I/55. Ode dneška tu nastala úplná uzavírka. „Objízdná trasa ve směru na Kroměříž pro vozidla s konstrukční rychlostí vyšší než 80 km/h bude vedena bezplatně po dálnici D1 a D55. Objízdná trasa pro vozidla s konstrukční rychlostí nižší než 80 km/h bude vedena po silnici přes Tlumačov a Kvasice,“ informovala mluvčí zlínské správy ŘSD ČR Lucie Trubelíková.

Opravuje se i most přes řeku Sovík na silnici I/35 u Rožnova pod Radhoštěm. Řidiči projíždějí po neopravované polovině mostu. Práce budou hotovy v listopadu.

Aktuálně se také zajišťuje svah proti sesuvu na silnici I/57 před obcí Lidečko. Silničáři tu mají skončit v listopadu.

V září přibudou tři další opravy

ŘSD připravuje opravu mostu 57-095 na silnici I/57 přes řeku Brumovku před obcí Valašské Klobouky. „Předpoklad zahájení prací je v polovině září, kdy začneme budovat mostní provizorium. Práce budou probíhat mimo vozovku, provoz nebude omezen. Po kolaudaci provizoria na něj převedeme povoz v režimu 1+1 a zahájíme demoliční práce. Stavba nového mostu bude pokračovat v příští stavební sezóně,“ sdělila Trubelíková.

Zahájení opravy povrchu silnice I/49 v úseku od motorestu v Zádveřicích po křižovatku se silnicí II/492 je naplánováno do konce září. Provoz bude veden kyvadlově a řízen semafory. Přesný termín zahájení prací bude ještě upřesněn.

Oprava povrchu silnice I/50 na mostní estakádě v Kunovicích by měla začít v průběhu září. „O přesném termínu zahájení prací a souvisejícím dopravním omezení budeme řidiče včas informovat,“ dodala Trubelíková.