Manévr na silnici skončil srážkou vozidel. Jeden z řidičů putoval rovnou na záchytku

JIHLAVA – Ke srážce dvou osobních vozidel došlo v sobotu na Jihlavsku. Do otáčejícího se vozu Škoda, jehož řidič byl pod vlivem alkoholu, narazilo vozidlo Ford. Řidič škodovky byl tak opilý, že jej policisté museli převézt na záchytku k vystřízlivění.

Dopravní nehoda se stala v sobotu 3. září před polednem v katastru obce Třešť. „Řidič vozidla Škoda Fabia jel po silnici ve směru na Kostelec, zajel k okraji vozovky a poté se začal otáčet do protisměru. V té době vozidlo objížděl řidič automobilu Ford a došlo ke střetu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Obě vozidla skončila po nárazu v příkopu. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Dechová zkouška řidiče fordu byla negativní, zato řidič škodovky policistům nadýchal skoro tři promile. „Policisté sedmadvacetiletému muži při dechové zkoušce naměřili hodnotu 2,92 promile alkoholu. Navíc při kontrole nepředložil řidičský průkaz. Policisté opilého muže zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici,“ dodala mluvčí.

Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na 90 tisíc korun. Policisté nehodu vyšetřují pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.