Vydejte se na kole Vysočinou. Letošní cyklojízda opět pomůže dětem

JIHLAVA – Tradiční charitativní cyklojízda Na kole dětem Vysočinou startuje již tuto sobotu v Telči. Trať o délce 77 km nemusíte projet celou, stačí si vybrat svou trasu. Výtěžek půjde na pomoc nemocným dětem.

Smyslem akce, která proběhne v sobotu 10. září, je udělat něco pro své zdraví a zároveň pomoci. Start cyklojízdy je v 10 hodin dopoledne na náměstí Zachariáše z Hradce v Telči a trasa povede přes Třešť, Jihlavu, Batelov, Řásnou a končí opět v Telči. Zúčastnit se mohou i senioři a děti, každý si vybere trasu podle svých schopností. „Je to vždy příjemný výlet, na který se těší celé naše oddělení,“ zve primář dětského oddělení jihlavské nemocnice Martin Zimen.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Kvůli lepší organizaci před startem doporučují pořadatelé registraci na webových stránkách, a to do pátku 9. září. Pokud to však náhodou nestihnete, nezoufejte, zúčastnit se budete moci i tak. Výtěžek z dobrovolných příspěvků bude věnován pediatrickému oddělení Nemocnice Jihlava a nadačnímu fondu Na kole dětem na podporu onkologicky nemocných dětí.