Plán roku? V Bohumíně se mluví o nové zubní klinice se třemi ordinacemi

BOHUMÍN – Se smělými plány na léto příštího roku dnes přišlo vedení města Bohumína. Podle místní radnice totiž bude přebudován pavilon veteriny v Nerudově ulici. Na místě pak vznikne zubní ambulance se třemi ordinacemi.

Současný úbytek zubařů pro několik tisíc lidí ve městě je způsobený odchodem lékařů do důchodu. Lidé dojíždějí ke stomatologům desítky kilometrů a někteří lidé dosud nesehnali zubaře vůbec.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Bohumínští radní však potvrdili, že už se Bohumínské městské nemocnici podařilo uzavřít stipendijní smlouvy se třemi mladými stomatoložkami, které jsou připraveny do nové ordinace nastoupit na sklonku následujícího léta.

Pro obyvatele Bohumína to znamená, že už za rok budou mít šanci se znova dostat do systému stomatologické péče přímo ve městě.

„Jeden ze dvou pavilonů budovy mateřské školy v Nerudově ulici čeká rekonstrukce. Vznikne v něm nová zubní ambulance se třemi stomatologickými ordinacemi, dentální hygienou a centrální recepcí. Počítá se zde i s rozšířením parkovacích kapacit,“ uvedla mluvčí města Jana Končítková.

Veterinární kliniku, judo a výtvarný obor umělecké školy, které nyní v objektu na Nerudově ulici sídlí, čeká stěhování do nových prostor.

„Veterina bude mít nové zázemí v Jateční ulici. Judo Bohumín se v přestěhuje do sportovního areálu Faja. Výtvarný obor základní umělecké školy najde adekvátní podmínky v Masarykově základní škole,“ uvedl místostarosta Igor Bruzl.