Zábavný festival ukáže, že věda dokáže být okouzlující a překvapivá

Brno – i letos proběhne Festival vědy, s podtitulem „na steroidech“, tentokrát na Brněnském výstavišti. Nechte se druhý zářijový víkend vtáhnout nejen do světa vědy, ale i techniky a historie. Poznáte více než čtyři desítky vědecko-technických institucí, populárně-vzdělávacích organizací, akademických ústavů, vysokých škol i soukromých společností.

A na co se můžete těšit? Třeba na jízdu ve formuli v profesionálním simulátoru studentského týmu Fakulty strojního inženýrství VUT, nebo na simulátory protivzdušné obrany Univerzity obrany. S Ústavem matematiky a statistiky Přírodovědecké fakulty MUNI prozkoumáte matematické tajemství bublifuku a různých mýdlových bublin a na stanovišti VIDA! roztočíte žonglovací talíř. Vyrobit si můžete společně s uskupením Make More (mj. organizátory skvělých Maker Fairů) roboruku, či si s týmem Archeologického ústavu AV ČR postavit model lidského obydlí z doby ledové. Nachystáno je také spoustu vnitřních, ale i venkovních expozic. Připraveno je několik workshopů, Divadlo vědy plné zábavných experimentů, úniková hra nebo atraktivní modely vesmírných těles. Přehled organizátorů se svým zajímavým programem je velmi rozmanitý. Co vše lze na akci zhlédnout, najdete na webových stránkách Festival vědy.

O zábavu a množství zajímavých informací rozhodně nebude nouze. Přijďte se přesvědčit od pátku do neděle 9.-11. září 2022 od 9.00 do 18.00. Festival se koná na Výstavišti v Brně, pavilon A1. Vstupné je zdarma.