Známe cenu jižního napojení nové městské čtvrti k bývalé Zbrojovce

BRNO – Radní schválili investiční záměr na napojení nové městské čtvrti k bývalé Zbrojovce a motorárně Zetoru. Celkové náklady se vyšplhají na 133 milionů korun.

Brno uzavřelo minulý rok smlouvu s investory dvou brownfieldů, ve kterých vznikne nová městská čtvrť. Zavázalo se také k úpravám jižního napojení areálu z ulice Zábrdovická přes ulici Šámalova. Na Zábrdovické proběhnou úpravy v úseku od tramvajové zastávky Kuldova směrem do centra. Ulice bude rozšířena o jeden jízdní pruh tak, aby vznikl odbočovací pruh v křížení se Šámalovou. V té vzniknou tři jízdní pruhy, pruhy pro cyklisty, parkovací zálivy a chodníky. „Součástí plánovaných prací je i rekonstrukce kanalizace a vodovodů, odvodnění komunikací a výstavba nových chodníků. Vyvolanou investicí je přeložka veřejných sítí, včetně sloupů veřejného osvětlení a dvou sloupů trakčního vedení,“ dodala primátorka města Markéta Vaňková. Stavba si vyžádá 133 milionů, dotace bude i od soukromých investorů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.