V obci Hlubočany-Terešov hořela střecha domu. Škoda je 800 tisíc korun

VYŠKOV – Ve středu o půl čtvrté odpoledne hasiči přijali na operační středisko informaci o požáru střechy v obci Hlubočany-Terešov. K události vyslali čtyři hasičské jednotky.

Hasiči se museli na místě vypořádat s požárem střešní konstrukce, který se šířil pod plechovou střechou. Bylo proto nutné využít výškovou techniku a střešní krytinu částečně odstranit. Současně probíhala kontrola požářiště termokamerou, aby se zabránilo skrytému šíření požáru. Kromě samotné likvidace požáru zajistili provizorně hasiči obnaženou střešní konstrukci zaplachtováním. Svoji činnost na místě ukončili po 19. hodině. „Při události se kromě jednoho lehkého zranění zasahujícího hasiče nikdo další nezranil. Škoda je předběžně odhadnuta na 800 tisíc korun. Zásahem jednotek se podařilo uchránit majetek v hodnotě 3 miliony korun. Případ dále vyšetřujeme,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.