Zloděj odcizil z garáže domu elektrokolo. Pátrá po něm policie

PRACHATICKO – Z garáže domu v Malovicích na Prachaticku zmizelo ve středu elektrokolo. Pachatel, který jej odcizil, na kolo nasedl a odjel neznámo kam. Policistům se podařilo zajistit kamerový záznam, kde je zloděj vidět. Policie se proto obrací na veřejnost, zda muže někdo nepoznal.

O případu informovala policejní mluvčí Martina Joklová. „Dosud neznámý pachatel vnikl ve středu před desátou hodinou ranní neoprávněně do garáže u domu v obci Malovice, odkud následně odcizil dámské elektrokolo značky CRUSSIS, včetně elektro nabíječky, vzadu na kole byl umístěn košík, čímž majitelce způsobil škodu za nejméně 25 000 korun,“ uvedla mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pachatel, po kterém nyní netoličtí policisté pátrají, následně sedl na odcizené jízdní kolo a odjel z místa pryč, pravděpodobně směrem na České Budějovice. „Jednalo se o muže výšky cca sto osmdesát pět centimetrů, hubené postavy, na sobě měl černé triko s krátkým rukávem, černé kalhoty, černé botasky s bílou podrážkou a bílým potiskem a na hlavě nasazenou černou kšiltovku. Na zádech nesl větší batoh, tmavé barvy se světlými popruhy, u sebe měl výrazná červená sluchátka,“ popsala Joklová.

odcizil elektrokolo z garáže domu v Malovicích (zdroj Policie ČR)

Pokud by někdo muže na fotografii poznal nebo mohl poskytnout jakékoliv informace k případu, oznamte tuto skutečnost neprodleně netolickým policistům na telefonním čísle 974 236 720 nebo na tísňovou linku 158. Netoličtí policisté již zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a porušování domovní svobody.