Opilec balancoval na parapetu, chtěl se zabít

BRNO – Hlášení o možném sebevrahovi přijala tísňová linka v sobotu v noci v centru Brna. Dle svědků stál na okenní římse a nebezpečně se nakláněl dolů.

Tři hlídky se proto vypravily k domu v centru Brna, kde našly skupinu mladíků na ulici, která jim vypověděla, že jeden z mužů nahrál na mobil, jak muž balancoval na parapetu, kymácel se a prudce se nakláněl směrem do ulice. U toho vykřikoval, že spáchá sebevraždu. Strážníci viděli, jak z jednoho oken ve čtvrtém patře vykukuje mužská hlava. Jeden z mužů zákona tedy zůstal venku a monitoroval okno, kolegové šli za správkyní, aby jim dala náhradní klíč.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Devětatřicetiletý muž se najednou vyklonil z okna a hlasitě pokřikoval. Jakmile se od něj vzdálil, dostali strážníci vysílačkou pokyn, odemkli, vstoupili do pokoje a muže chytili,“ informuje tiskový mluvčí Jakub Ghanem. Brzy se jim ho podařilo uklidnit natolik, aby podstoupil zkoušku na alkohol. Ta ukázala hodnotu 2,3 promile. Odjel proto sanitkou do psychiatrické nemocnice k dalšímu vyšetření.