Další „perníková laborka“ v Ostravě ukončila vpádem policistů svůj provoz

OSTRAVA – Několika měsíční pečlivá práce ostravských kriminalistů skončila minulý týden úspěšným zadržení dvou osob přímo při výrobě metamfetaminu.

„Kolegové opět potvrdili kvalitu ostravského Toxi týmu, který úspěšně dostává před soud nemalé množství výrobců a dealerů drog,“ pochvalovala si policejní mluvčí z Ostravy, Eva Michalíková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Poslední úspěšná akce na rozprášení drogové výrobní a distributorské sítě v Ostravě se rozjela naplno začátkem září 2022. Minulý týden pak vnikli policisté s povolením k prohlídce do jednoho z bytů v centru Ostravy.  Stalo se tak přesně ve chvíli, kdy v bytě dva lidé nelegálně připravovali za pomocí laboratorní techniky pervitin.

Během okamžiku měli oba muži na rukou pouta. Následovala domovní prohlídka, při které policisté zajistili laboratorní skla, baňky, ale také chemikálie a farmaceutické přípravky. Dále se v bytě našlo 400 gramů pervitinu. Při následném výslechu oba zadržení muži s policisty spolupracovali.

„Starší z dvojice v rámci celé Ostravy prý opakovaně nelegálně vyráběl pervitin, druhý muž mu příležitostně pomáhal. Léčiva k tomuto účelu sháněli na různých místech. V několika případech pro něj jezdili na koloběžce do drogerií. Pomáhat jim měl údajně i komplic cizí státní národnosti,“ popisuje dále Michalíková.

Oba muži jsou v tuto chvíli stíháni za zvlášť závažný zločin nedovolené výroby omamných a psychotropních látek. Na staršího z mužů komisař podal podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován. S komplicem je trestní stíhání vedeno na svobodě. V případě prokázání viny mužům hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.