Na jihu Čech došlo během hodiny ke čtyřem nehodám

JIHOČESKÝ KRAJ – Pondělní odpoledne bylo pro záchranáře a policisty velmi náročné. Během hodiny vyjížděli ke čtyřem dopravním nehodám. Nehody se staly na Prachaticku, v Českých Budějovicích, u Českého Krumlova a Blatné. K jedné z nich byl dokonce povolán vrtulník.

K první z nehod došlo v Dolním Třeboníně na Českokrumlovsku. Srazil se zde nákladní automobil s ženou na elektrokoloběžce. „Žena na elektrické koloběžce přejížděla od STK k Dolnímu Třebonínu a nedala přednost nákladnímu autu jedoucímu po hlavní silnici od Českých Budějovic na Český Krumlov,“ popsal mluvčí policie Jiří Matzner.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle informací mluvčí zdravotnické záchranné služby Zuzany Fajtlové po nárazu zůstala žena v bezvědomí. „Na místo byla okamžitě vyslána posádka z Českého Krumlova a vzlétl také vrtulník. Zraněná musela být napojena na umělou plicní ventilaci a s těžkým polytraumatem byla letecky transportována na ARO českobudějovické nemocnice,“ informovala Fajtlová.

Další nehoda se stala jen o pár minut později ve Čkyni na Prachaticku. Osobní vozidlo zde nacouvalo do chodkyně. „Starší žena utrpěla lehčí zranění v oblasti dolních končetin a byla převezena k dalšímu ošetření do spádového zdravotnického zařízení,“ upřesnila mluvčí jihočeské záchranné služby.

Českobudějovičtí záchranáři pak zasahovali u nehody cyklistky a osobního automobilu, a to v ulici Plzeňská v Českých Budějovicích. Žena podle informací Zuzany Fajtlové utrpěla lehčí poranění v oblasti rukou a po ošetření byla převezena na traumatologii krajské nemocnice.

„Ke čtvrté nehodě došlo v Blatné, kde srazil autobus chodce. K nehodě byla vyslána lékařská posádka z Blatné. Muž po vyšetření a ošetření mohl být ponechán na místě,“ dodala Zuzana Fajtlová.