V Králově Poli vyroste nová mateřinka, nahradí tenisové kurty

BRNO – Při ulicích Střední, Rybníček a Staňkova se počítá s vybudováním nové devítitřídní školky, která pojme 225 dětí. Vyroste na místě tenisových kurtů, pro které se najde v Králově Poli nové místo. Nyní se bude hledat firma, která zpracuje projektovou dokumentaci.

„Příprava na vybudování nové mateřské školy navazuje na uzavřené smlouvy o spolupráci při výstavbě veřejné infrastruktury. V lokalitě jsou totiž v plánu projekty Rezidenční park Štefánikova a Komplex Augarten,“ řekla primátorka Markéta Vaňková. Mateřinka bude mít devět tříd, zázemí pro vedení a personál, školní kuchyni, oplocenou zahradu s herními prvky a v blízkosti parkovací dům. Mateřská škola bude umístěna při ulicích Staňkova, Rybníček a Střední v místě, kde se nyní nacházejí tenisové kurty. Ty budou přesunuty do jiné části Králova Pole. Celkové náklady ještě není možné odhadnout, realizace stavby je plánována v letech 2024-2026.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.