Brno vypsalo soutěž na podobu okolí Domu umění a parku Koliště

BRNO – Radní souhlasili se zahájením krajinářsko-architektonické soutěže, ze které vzejde podoba okolí Domu umění a přilehlého parku Koliště. Návrhy na prvních třech místech si rozdělí částku 750 tisíc korun.

Architekti se kromě bezprostředního okolí Domu umění budou zabývat i veřejným prostorem směrem k Mahenovu divadlu a Malinovského náměstí. Brno požaduje zachování a rozvoj zeleně parku, dendrologický průzkum a rozdělení rekonstrukce do dvou etap. „Soutěžní návrhy budou hodnoceny podle kvality návrhu, funkčnosti a realizovatelnosti. Také bude záležet na návaznosti na okolní urbánní a krajinnou strukturu, míře naplnění požadavků soutěžního zadání a udržitelnosti návrhu,“ řekla primátorka města Markéta Vaňková. Vítěz získá 350 tisíc korun, druhý v pořadí 250 tisíc a třetí 150 tisíc korun. Ti, co se neumístí na prvních třech příčkách, ale jejich řešení budou podnětná, si rozdělí 50 tisíc korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.