Dobrá zpráva! Rokycanská nemocnice otvírá nové parkoviště

ROKYCANY – O okamžitém zprovoznění parkovací plochy pro 197 aut zatím ve zkušebním režimu rozhodlo vedení nemocnice. Stalo se tak i z důvodu dnešního pohárového utkání mezi fotbalisty FC Rokycany a Slovanem Liberec.

Nové parkoviště se nachází vlevo za hlavním vjezdem do areálu v místech, kde bylo dříve zaměstnanecké parkoviště pro 30 aut a trávník obklopený náletovými dřevinami. Tyto plochy se na jaře spojily a za 30 milionů korun zde vzniklo hlavní parkoviště pro zaměstnance i návštěvníky nemocnice. Výstavbu financoval vlastník areálu a nemocnice Plzeňský kraj. Součástí parkoviště je odkanalizování, osvětlení a parkové úpravy včetně výsadby nových keřů a stromů.

I nadále zůstávají v provozu obě menší parkovací plochy před areálem nemocnice v přiléhající Voldušské ulici, které mají kapacitu 90 aut. Kapacita parkování před i uvnitř nemocnice se tedy navýšila až na 320 míst. Dosavadní kapacita pro 150 vozů byla totiž nedostačující. „Potřeba parkovacích míst se neustále zvyšuje. V posledních letech jsme navýšili ambulantní i lůžkovou péči, přibývá pacientů, kteří chtějí mít auta u nemocnice i během hospitalizace, a vozem dojíždí do práce stále více zaměstnanců. A v neposlední řadě je naplánována modernizace nemocnice, která v dalších letech objem péče dál navýší,“ vysvětluje důvody investice ředitel nemocnice Michal Filař.

Pokud by dnes nebylo přímo u hřiště dostatek parkovacích míst, mohou policisté směřovat fotbalové fanoušky právě k nemocnici. „Parkoviště otevřeme dnes v 15 hodin. Dále pak už bude k dispozici non stop. Ve zkušebním provozu budou závory otevřené a řidiči si tedy nemusí vyzvedávat parkovací lístek. Proto zároveň žádáme motoristy, aby nevyužívali nemocniční parkoviště jako odstavnou plochu a aby nezneužívali otevřenou bránu a nejezdili s vozidly až přímo k nemocniční budově,“ vyzývá řidiče mluvčí nemocnice Jiří Kokoška s tím, že parkování je zdarma.