Statisícová pokuta za odmítnutí vážení, magnet na tachografu. Policisté kontrolovali kamiony se dřevem

KRAJ VYSOČINA – Na silnicích Vysočiny hlídkovali ve středu policisté. Jejich cílem byly tentokrát jízdní soupravy převážející dřevo. Ze čtyř desítek kontrolovaných kamionů dostalo 18 řidičů pokutu přímo na místě, nejvyšší částka činila rovných 100 tisíc korun.

V rámci dopravně bezpečnostní akce, která proběhla ve středu 14. září, zkontrolovali policisté na silnicích kraje 39 kamionů a přitom zjistili 26 dopravních přestupků. „V celkem 15 případech v rámci nízko rychlostního kontrolního vážení zjistili překročení hmotnosti vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Jednu z jízdních souprav kontrolovali policisté na silnici I/38 v katastru obce Horky. „Řidič se na výzvu policistů odmítl podrobit nízko rychlostnímu kontrolnímu vážení, proto mu policisté uložili pokutu ve výši 100 000 korun a náklad musel přeložit,“ doplnila mluvčí.

Na silnici I/38 zastavili policisté i kamion se srbskou registrační značkou. Při kontrole tachografu zjistili, že řidič používal magnet, takže i když vozidlo jelo, v kartě řidiče nebyla zaznamenána žádná jízda. „Třiatřicetiletý slovenský řidič nevedl řádným způsobem náhradní záznamy k jízdě a na snímači chyběla plomba, což bylo další porušení právních předpisů,“ dodala Dana Čírtková. Za přetížení kamionu uložili policisté tomuto řidiči kauci ve výši 27 tisíc korun.