Přijďte uložit hastrmany ke spánku a ochutnejte nejlepší štrúdl

SELIBOV – Víte, že se s blížící zimou ukládají k spánku i hastrmánci? Jsou to ovšem bytosti neposedné, takže je třeba na ně dohlédnout, což bude mít na starosti Kateřina Stočesová. A protože bude součástí akce i Štrúdlování, můžete donést k ochutnání i ten váš. O tom, který ze štrúdlů je nejlepší, rozhodne režisér Zdeněk Troška.

Uložit hastrmánky ke spánku není žádná legrace. Jsou neposední stejně jako malé děti a spaní se vyhýbají. Potřebují totiž dodělat ještě spoustu práce. Nad správným ukládáním bude mít proto dohled Kateřina Stočesová, které jistě žádný malý neposeda neunikne. Druhou částí akce bude Štrúdlování. Myslíte si, že pečete nejlepší štrúdl široko daleko? Přihlaste ho do soutěže a zjistěte, jestli je to pravda. Nad regulérností soutěže bude bdít předseda poroty pohádkový režisér Zdeněk Troška.

Čekají vás i vodnické soutěže, hastrmanská výtvarná dílna a dobroty nejen z jablíček. K tanci a poslechu bude během Ukládání hastrmánků k zimnímu spánku a Štrúdlování hrát v Pohádkově kovárně v Selibově oblíbená country kapela Žízniví Dubáci. Přijďte se tam rozloučit s létem 17. září v 11 hodin.